ALL BLOG POSTS AND COMMENTS COPYRIGHT (C) 2003-2020 VOX DAY. ALL RIGHTS RESERVED. REPRODUCTION WITHOUT WRITTEN PERMISSION IS EXPRESSLY PROHIBITED.

Thursday, November 17, 2016

Mitä Vaihtoehto-oikeisto on

Tarkoitus on tarjota Vaihtoehto-oikeistolle filosofinen perusta, jota voidaan sitten kehittää.
 1. Vaihtoehto-oikeisto on oikeistoa niin amerikkalaisessa kuin eurooppalaisessakin mielessä.  Sosialistit eivät ole vaihtoehto-oikeistoa.  Suvaitsevaisto ei ole Vaihtoehto-oikeistoa.  Liberaalit eivät ole Vaihtoehto-oikeistoa.  Kommunistit, marxistit, marxilaiset, kulttuurimädättäjät saati kokoomuslaiset eivät ole Vaihtoehto-oikeistoa.
 2. Vaihtoehto-oikeisto on VAIHTOEHTO USA:n valtavirran konservatiiviselle liikkeelle. Se nojaa nimellisesti Russell Kirkin 10 Conservative Principlesiin, mutta on jäänyt ajastaan jälkeen ja rappeutunut lähinnä suvaitsevaiston haaraksi. Vaihtoehto-oikeisto on vaihtoehto myös libertarismille.
 3. Vaihtoehto-oikeisto ei ole luonteeltaan puolustava, vaan hylkää pyrkimyksen jaloon ja periaatteelliseen tappioon.  Se suuntaa eteenpäin ja on filosofiana hyökkäävä sanan kaikissa merkityksissä.  Vaihtoehto-oikeisto uskoo voittoon sinnikkyyden kautta, pysytellen harmoniassa tieteen, todellisuuden, kulttuurisen perinteen ja historian opetusten kanssa.
 4. Vaihtoehto-oikeisto kokee länsimaisen sivilisaation olevan inhimillitsen saavutusten huippu ja tukee sen kolmea perustusta: kristinuskoa, eurooppalaisia kansoja ja kreikkalais-roomalaista perintöä.
 5. Vaihtoehto-oikeisto on avoimesti ja vakaumuksellisesti nationalistinen.  Se kannattaa kaikkea nationalismia ja kaikkien kansojen oikeutta olemassaoloon homogeenisinä, puhtaana maahantulijoiden tai -hyökkääjien vaikutuksesta.
 6. Vaihtoehto-oikeisto vastustaa globalismia.  Se vastustaa kaikkia ryhmittymiä, jotka työskentelevät globalististen ideoiden tai tavoitteiden puolesta.
 7. Vaihtoehto-oikeisto vastustaa tasa-arvoa.  Se hylkää tasa-arvon käsitteen samasta syystä kuin se hylkää yksisarviset ja tontutkin.  Tasa-arvoa ihmisten välillä ei ole olemassa missään havaittavassa tieteellisessä, laillisessa, materiaalisessa, intellektuaalissa, seksuaalisessa tai hengellisessä mielessä.
 8. Vaihtoehto-oikeisto on tieteellisesti suuntautunutta.  Se oletusarvoisesti hyväksyy tieteellisen metodin tuottamat johtopäätökset samaan aikaan ymmärtäen a) että nämä johtopäätökset saanevat tulevaisuudessa korjauksia, ja b) että niin kutsuttu tieteellinen konsensus on altis korruptiolle, ja c) että niin kutsuttu tieteellinen konsensus ei perustu tieteellisyyteen, vaan demokratiaan, ja on siten itsessään epätieteellistä.
 9. Vaihtoehto-oikeisto uskoo, että identiteetti > kulttuuri > politiikka.   
 10. Vaihtoehto-oikeisto vastustaa minkään kansan valtaa alkuperäiskansan yli, erityisesti hallittujen kansojen suvereeneissa kotimaissa. Vaihtoehto-oikeisto vastustaa minkä tahansa vierasperäisen etnisen ryhmän liiallista vaikutusvaltaa missään yhteiskunnassa nepotismin, tribalismin tai muun keinon kautta.
 11. Vaihtoehto-oikeisto ymmärtää, että erilaisuus + läheisyys = sota.
 12. Vaihtoehto-oikeistoa ei kiinnosta mitä mieltä siitä ollaan.
 13. Vaihtoehto-oikeisto vastustaa kansainvälistä vapaakauppaa ja vapaan kaupan edellyttämää ihmisten vapaata liikkuvuutta.  Kansansisäisen vapaakaupan edut eivät todista kansainvälisen vapaakaupan eduista.
 14. Vaihtoehto-oikeisto tunnustaa velvollisuutemme turvata valkoisen kansan olemassaolo ja valkoisten lasten tulevaisuus.
 15. Vaihtoehto-oikeisto ei usko minkään rodun, kansallisuuden, kansan tai alalajin yleispätevään ylemmyyteen.  Kullakin rodulla, kansallisuudella, kansalla ja alalajilla on vahvuutensa ja heikkoutensa, ja niillä on suvereeni oikeus elää häiriöttä luonnollisessa kulttuurissaan.
 16. Vaihtoehto-oikeisto on filosofia, joka arvostaa rauhaa kansojen välillä ja vastustaa sotimista arvojen levittämiseksi. Se vastustaa myös pyrkimyksiä tuhota kansakuntia sodan, kansanmurhan, maahanmuuton tai geneettisen sulauttamisen kautta.
Suomennos on nopeasti tehty eikä ehkä sellaisena kummoinen, mutta bona fide lukemalla kohdat ymmärtänee vaivatta.  Jos joku haluaa korjailla kieliasua lukukelpoisemmaksi, voi parannusehdotuksia postailla kommenttiosioon.

Labels:

31 Comments:

Blogger Markku November 17, 2016 5:31 AM  

There are some cultural context issues that make this a difficult text to translate. For example, a Finn would never use the word "progressive" or its translation, because it doesn't even exist as a concept here. It's assumed the default position. However, describing American politics, most people would probably guess what it refers to. But they still would have to guess. The text reads as if it's describing something that's going on out there, on the other side of the world, and not here where the reader is.

On the other hand, we could use a pejorative slang word "suvakki" for "progressive" that would be understood by all, because it's been made popular by the Finnish equivalent of Alt-Right (which formed pretty independently, and doesn't have a direct connection to Alt-Right proper) but that would destroy all appearance of neutrality, and would make it aggressive polemic. I don't know which course of action is better.

Anonymous SciVo de Plorable November 17, 2016 5:32 AM  

The Google translaton to English is amusing, but they're different families entirely. Finno-Urgic to Indo-European. Amazing they got anything right.

Anonymous SciVo de Plorable November 17, 2016 5:44 AM  

I don't know which course of action is better.

The Alt-Right despises neutrality and wishes to express aggressive polemics in all languages. It will seduce your wife, make you watch and then call you cucky.

Anonymous RasK November 17, 2016 6:09 AM  

This can't be Finnish, I don't see a single perkele.

Blogger Fenton Wood November 17, 2016 6:10 AM  

You could say "Left" instead of "Progressive," but then you end up with redundancies like "The Left is not Alt-Right."

Blogger 8025A November 17, 2016 6:12 AM  

Markku some suggestions:

neokonservatiivit = kokoomuslaiset (the finnish cuck party)

Addendum to point 6: specifically mention EU as a globalist project.

Point 10: saame independence?

Blogger Markku November 17, 2016 6:27 AM  

Note that I didn't write it. I don't know who did, though I do have a guess.

Blogger Tupla-J November 17, 2016 6:36 AM  

It appears I will have to nativize my translation more. Keep up the suggestions, I will try to formulate a better version using them.

Blogger Tupla-J November 17, 2016 6:49 AM  

@6 Admit it, your guess was Finndistan.

Blogger Markku November 17, 2016 7:00 AM  

Nope, this time it was you.

Blogger Tupla-J November 17, 2016 7:05 AM  

Pannahinen!

Blogger 8025A November 17, 2016 7:22 AM  

Noted.

I think progressives could be vihervasemmisto (green-left coalition); this is pretty neutral.

Blogger Tupla-J November 17, 2016 8:31 AM  

Version 1.01. Better?

Anonymous Hezekiah Garrett November 17, 2016 8:32 AM  

Mekkalekka hai, mekka heinieho.

I can say that without fear of stabbing because Finn's would melt down here.

Anonymous Lord T November 17, 2016 9:51 AM  

You accidently left encryption on for this one.

Blogger Markku November 17, 2016 10:21 AM  

Yep, now it's in the opposite end. The terms are ones that apply to Finland, but of course, the tone oozes contempt for the enemy now. Just something to be aware of, when posting it.

Blogger Tupla-J November 17, 2016 10:53 AM  

@15 That sounds like vile and faceless enough, and I'm happy to hear it.

Anonymous Anonymous November 17, 2016 11:26 AM  

@5

"kokoomuslaiset "

Annnnnnnddddddd now thats my favorite word.

Anonymous Pedopizza November 17, 2016 11:39 AM  

Tämä kohta "nimellisesti nojaa Russell Kirkin 10 Conservative Principlesiin" olisi minusta parempi olla näin "nojaa Russell Kirkin 10 Conservative Principles- listaan".

Blogger 8025A November 17, 2016 12:45 PM  

@17

Google image search Alexander Stubb who is chairman of Kokoomus cuck party and do a PHYSIOGNOMY IS REAL on him. Enough said.

Tupla-J, kakkoskohta on ehkä vähän liian rambly. Suosittelen lyhyempiä, toteavia lauseita joiden keskinäiset viittaussuhteet on ilmiselviä nopeasti silmäillessäkin.

Anonymous Pedopizza November 17, 2016 1:14 PM  

Ja erilaisuuden tilalle voisi ehkä laittaa monikulttuurisuuden. Kyllähän samankin etnisen ryhmän sisällä on erilaisuutta.

Blogger Markku November 17, 2016 1:49 PM  

Mietin tuota samaa, mutta tulin siihen tulokseen että nämä eivät ole ihan sama juttu. Monikulttuurillisuus on tietyn maan hyväksyvä asenne diversiteettiä kohtaan. Kun taas diversiteetti on se raaka fakta että taustaltaan hyvin erilaisia ihmisiä asuu tietyllä alueella. Asenteella tai ilman, se johtaa sotaan.

Blogger Markku November 17, 2016 1:50 PM  

Vähän sanahirviö, mutta "etninen monimuotoisuus" olisi ehkä sama kuin "diversity".

Blogger Markku November 17, 2016 2:14 PM  

Mitä kakkoskohtaan tulee, niin minäpäs kokeilen itsekin, ottaen enemmän kääntäjän vapautta:

2) Vaihtoehto-oikeisto on VAIHTOEHTO USA:n valtavirran konservatiiviselle liikkeelle. Se nojaa nimellisesti Russell Kirkin 10 Conservative Principlesiin, mutta on jäänyt ajastaan jälkeen ja rappeutunut lähinnä suvaitsevaiston haaraksi. Vaihtoehto-oikeisto on vaihtoehto myös libertarismille.

Anonymous Anonymous November 17, 2016 4:47 PM  

@19

He looks like the kids I would call faggot for no reason.

Anonymous Isotalo November 17, 2016 7:12 PM  

Perusongelmahan on se, että suomalaiset ovat inherentisti vasureita joille oikeisto on saatanaa tai perkelettä paljon rankempi kirosana. Jossain määrin tämä pätee minuunkin: en haluaisi monottaa koko sosiaaliturvajärjestelmää kumoon ja sitten katsella kun suomalaiset rapajuopot kerjäävät kaduilla viinarahaa saadakseeen. En tiedä mikä neuvoksi, mutta ehkä tällainen liikehdintä on alku. Ehkä jopa hyvin luonnollinen sellainen, koska ainahan täällä on tarkkailtu mitä muualla tehdään, ja yritetty käytännöllisyyden hengessä seurata perässä jos touhu vaikuttaa suht fiksulta.

Blogger Prof. Spudd November 18, 2016 12:09 AM  

The Google translaton to English is amusing, but they're different families entirely. Finno-Urgic to Indo-European. Amazing they got anything right.

Not entirely.

I'm personally convinced that Finnish is related to both Indo-European and Eskimo-Aleut.

Blogger Tupla-J November 18, 2016 1:40 AM  

@25 Ei se oikeistokammo ole ongelma. Kun oikealla oloa on stigmatisoitu rankasti, se karsii puolella perseellä hännystelevät turhakkeet matkasta.

Sikäli kun kaikki ihmiset saisivat näppylöitä kohdasta 11, voisi ihan hyvin käyttää anglismeja diversiteetti ja proksimiteetti, mutta pidän tekemääni kompromissia luettavampana. Kyllä lukijat sen ymmärtävät.

Kohta 8 on vähän pökkelö. Onko kellään ideoita siihen?

Versio 1.02 kehissä.

Blogger Markku November 18, 2016 5:39 AM  

Vaihtoehto-oikeisto perustuu tieteeseen. Se lähtökohtaisesti hyväksyy johtopäätökset tieteellisestä menetelmästä samaan aikaan ymmärtäen a) että niitä korjattaneen tulevaisuudessa, ja b) että niin kutsuttu tieteellinen konsensus on altis korruptiolle, ja c) että se ei perustu tieteellisyyteen vaan demokratiaan ja on siten itsessään epätieteellistä.


(miksi poistin pilkut: "vaan demokratiaan" on lauseenvastike, jälkimmäinen "ja" -erotteisella päälauseella on yhteinen lauseenjäsenen ensimmäisen päälauseen kanssa)

Blogger Markku November 18, 2016 5:57 AM  

Kolmoseen käyttäisin uniikisti suomalaista ilmaisua.


3) Vaihtoehto-oikeisto ei ole puolustuskannalla vaan torjuu pyrkimyksen jaloon ja periaatteelliseen tappioon. Se suuntaa eteenpäin ja on filosofiana hyökkäävä sanan kaikissa merkityksissä. Vaihtoehto-oikeisto uskoo voittoon sinnikkyyden kautta pysytellen harmoniassa tieteen, todellisuuden, kulttuuriperinteen ja historian opetusten kanssa.

(pysytellen: lauseenvastike. "ja uskoo": yhteinen lauseenjäsen [subjekti])

Blogger Tupla-J November 24, 2016 1:05 AM  

Palautin kakkoskohdan muotoon "Vaihtoehto-oikeisto on VAIHTOEHTO USA:n valtavirran konservatiiviselle liikkeelle, joka nojaa nimellisesti Russell Kirkin 10 Conservative Principlesiin, mutta on jäänyt ajastaan jälkeen ja rappeutunut lähinnä suvaitsevaiston haaraksi. Vaihtoehto-oikeisto on vaihtoehto myös libertarismille". Tämä siksi, että erillisiin lauseisiin jakamisen lopputulos oli se implikaatio, että Vaihtoehto-oikeisto on suvisten rappiohaara. Joka puolestaan nojaa suoraan edeltävään sanaan, joten väärin ymmärtämisen vaaraa ei jää.

Post a Comment

Rules of the blog

<< Home

Newer Posts Older Posts